Knjiga ” Poslednji harem”

Kultura, Zabava — By on March 28, 2010 5:32 pm

Poslednji haremKonstantinopolj, početkom XX veka. Fatima i Eliza u skrivenom svetu harema sanjaju o svojoj budućnosti. Dok jedna čini sve da postane sultanova miljenica, druga čezne za životom s druge strane haremskih zidina, za ljubavlju i slobodom. Tada, međutim, nastupa slom Osmanskog carstva – i van saraja prijateljice očekuje svet u kome će se njihovi snovi pretvoriti u košmar… To je čas rođenja savremene Turske, pogođene revolucijom i ratom. Sultan Abdulhamid prognan je u egzil, a njegov harem je raspušten.

U palati ostaju stotine žena bez ikakve zaštite, među njima Fatima i Eliza. Kakav je njihov kismet – sudbina koja im je predodređena? Upućene same na sebe, prijateljice moraju da nauče kako da opstanu u nepoznatom svetu. Tada u njihov život stupaju dva neobična muškarca: Feliks, lekar iz daleke Nemačke, i Tajfun, oficir nove vlade. Hoće li ljubav uspeti da sagradi most između Istoka i Zapada, između prošlosti i budućnosti?

Dok zemlja tone u plamen, mladim ženama preti opasnost da svojom strašću unište poslednji oslonac koji im je preostao: njihovo prijateljstvo.

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Boranija na kineski način

Potrebno: 400 gr zelene boranije 200 gr tofua 1 čen belog luka 1 kašika susamovog ulja 2 kašike soja sosa...

Close