Sahrana patrijarha Pavla

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on November 16, 2009 8:01 pm
Njegova svetost patrijarh Pavle

Njegova svetost patrijarh Pavle

Njegova svetost patrijarh Pavle preminuo je u nedelju, 15. novembra na VMA, gde se lečio od 2007. godine.

Patrijarh Pavle biće sahranjen 19. novembra, u četvrtak, u 13 časova na groblju manastira Rakovica, izjavio je episkop bački Irinej.

Nakon sednice Odbora za organizaciju sahrane patrijarha Pavla, Irinej Bulović naveo je da će u četvrtak u 7.30 u Sabornoj crkvi biti služena Sveta arhijerejska liturgija za upokojene, a u 11 časova u Hramu Svetog Save opelo.

Prema rečima episkopa, želja Patrijarha Pavla bila je da bude sahranjen na groblju manastira Rakovica i tu želju je više puta napomenuo.

Sinod Srpske pravoslavne crkve apelovao je da se na sahranu ne donose venci, što je i bila želja patrijarha, već da se daju prilozi koji će se koristiti za završetak izgradnje Hrama Svetog Save.

On je naveo da će u utorak u osam časova biti služena liturgija u Sabornoj crkvi nakon koje će biti održana još jedna sednica Odbora za organizaciju sahrane patrijarha Pavla.

Veliki broj građana i danas želi da oda poslednju počast patrijarhu Pavlu. Na ulazu u crkvu nalaze se dve knjige žalosti.

U Srbiji je na snazi trodnevna žalost.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Angelina Jolie i Brad Pitt u crnom

Angelina Jolie i Brad Pitt ostali su odani  klasičnom crnom. Povod je bio obeležavanje 30 godina postojanja Muzeja savremene umetnosti...

Close