Elie Saab: Volim da oblačim lepe žene

Moda i lepota, Modne novosti i trendovi — By on November 26, 2009 9:11 pm

Elie Saab2Nazivaju ga kraljem stila, dizajnerom sofisticiranih haljina, kažu da je sinonim za raskoš i glamur. U kreacijama četrdesetpetogodišnjeg Libanca Elija Saba, često na crvenom tepihu blistaju: Ketrin Zita Džons, Hali Beri, Kristina Agilera, Selma Hajek, Šarliz Teron, Laura Linney…

Rođen je u Bejrutu. Omiljene igračke su mu bile makaze i krpice. Crtao je i šio odeću za majku i sestre, a u osamnaestoj godini je odlučio da upiše studije u Parizu.

Međutim, prestonica mode ga nije fascinirala i posle samo godinu dana vratio se kući. Po povratku je otvorio modni atelje. Sa nepunih dvadeset godina lansiro je svoje ime u svet mode.

Elie Saab3Njegove kolekcije su miks raskoši i modernog zapada. Zato su mu mnoge bogate istočne lepotice brzo postale stalne mušterije. Tako je na ceremoniji krunisanja jordanska kraljica Ranija nosila jednu od njegovih haljina.

Eli je znao kako svaka žena voli da bude princeza, ali trebalo mu je vremena da se osmeli i svoje kreacije prikaže Evropi i svetu. Prvu reviju van granica Libana održao je 1997. u Rimu tek kada je postao član italijanske organizacije Camera Nazionale della Moda, i to kao prvi dizajner koji nije Italijan.
Ubrzo nakon toga počeo je da učestvuje na svim nedeljama mode i modnim događajima u Italiji. Polako, ali sigurno, počeo je da korača ka vrhu modnog establišmenta. Nedostajala mu je samo još jedna kockica.

Elie Saab5Hali Beri je 2002. godine na dodeli Oskara za najbolju glumicu blistala u njegovog haljini. “Ne bi se moglo reći da mi je ta haljina promenila život, ali prznajem da sam u Holivudu tada postao ime. Volim da odevam lepe žene i da im pomognem da izgledaju još lepše”, izjavio je tada Eli Sab.

Već sledeće godine debitovao je kolekcijom visoke mode u Parizu. Danas radi u Bejrutu, Milanu i Parizu. Oženjen je i ima trojicu sinova. Najčešće preskače zabave nakon revija, piše “Gloria”.

Ove godine je rešio i da se okuša u Elie Saab1kreiranju parfema. Potpisao je desetogodišnji ugovor sa kompanijom Beaute Prestige International koja će uz parfeme distribuirati i njegovu liniju kozmetike.

Širom sveta postoji više od 60 butika sa njegovim imenom, a dovoljno je samo reći – ES i mnoge žene će uzdahnuti…

Tags: , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Džuli i Džulija

Meril Strip i Ejmi Adams tumače glavne uloge u obradi proslavljenih bestseler memoara -"Julie and Julia" književnice Džuli Pauel i...

Close