Sankanjem do vitke linije

Aktuelno, Lifestyle, Zdravlje — By on January 21, 2018 2:26 pm

 

sankanjeZimski sportovi nisu samo zabavni, već su prava prilika da sagorimo višak kalorija. Telo zimi sagoreva više masti kako bi proizvelo energiju neophodnu da se zagrejemo. Kako bismo iskoristili prednosti zime, treba da nam bude taman toliko hladno da drhtimo, ali ne previše, jer je dobro da puls bude ubrzan.

Proces ćemo pokrenuti ako šetamo umereno obučeni, ali možemo se “baciti” i na ozbiljnije sportove.

Skijanje u proseku sagoreva o 400 kalorija za sat, ali u to nije uključeno vreme provedeno na žičari, pa uračunajte i to pre nego što se častite parčetom torte.

Sankanje je zabavno i troši kalorije, ne samo dok se penjemo uz stazu, već i zato što smo blizu snegu, pa se telo dodatno bori da sačuva toplotu. Klizanje će sagoreti 400 kalorija, dok, primera radi, sportisti koji se takmiče u brzom klizanju potroše neverovatnih 950 kalorija.

Za koji god sport da se odlučite, ne zaboravite da pijete vodu, jer zimi teže primećujemo znake dehidratacije, što ne znači da ona nije prisutna.

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
krompir pasta
Pasta sa krompirom

  Potrebno: 500 gr širokih rezenaca 1,5 kg krompira 2 glavice crnog luka 2 kašičice aleve paprike 2-3 dcl mleka so ulje...

Close