Lek iz prirode: maline

Aktuelno, Lifestyle, Zdrava hrana, Zdravlje — By on July 4, 2020 4:53 pm

 

Maline2Samo 100 grama malina dnevno obezbeđuje polovinu dnevne doze vitamina C.

Zahvaljujući obilju ovog značajnog nutrijenta, malina je voće koje je direktno odgovorno za očuvanje vitke linije i jak imunitet. Sa aspekta zdravlja značajna je i činjenica da je ovo voće izuzetno bogato antioksidansima, tako da štiti od brojnih oblika raka.

Malinu u svetu voća izdvaja i činjenica da mogu da je jedu čak i dijabetičari, naravno u manjoj količini.

Osim što je niskokalorična pa se preporučuje u mnogim dijetama, malina obiluje vlaknima koje čuvaju srce i poboljšavaju probavu. Vlakna koja se u njoj nalaze odlična su za pravilnu funkciju creva i “pročišćavanje” krvnih sudova.

Ako želite zdravu i lepu kosu i kožu, treba da imate makar jedan obrok od malina dnevno. Takođe, ovo voće se nalazi u mnogim kremama za hidrataciju. Malina podstiče proizvodnju kolagena i ublažava bore.

Za one koji ovih dana su u kućnoj izolaciji i imaju blago povišenu temperaturu, malina je pravi lek, bilo da se jede sveža ili da se od nje napravi sok.

List od maline može da se koristi da se napravi čaj. On pomaže u slučaju menstrualnih, ali i stomačnih tegoba. Za pripremu čaja jednu kašiku lista maline prelijte sa 2,5 decilitara vode.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
alisini_zlocini-giljermo_martines
Knjiga “Alisini zločini”

  Autor bestselera Neprimetni zločini. Nagrada Nadal za 2019. godinu. Oksford, 1994. godine. Mlada stipendistkinja Kristen pronalazi stranicu istrgnutu iz...

Close