Srbija ne ide na Eurosong 2014!

Aktuelno, Muzika — By on November 22, 2013 8:36 pm

 

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, zbog finansijskih teškoća, odlučio je danas Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije, piše na sajtu RTS.

“Kao samostalna država, Srbija je učestvovala na tom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine, kao domaćin Evrosonga, Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici”, piše RTS.

Kako se navodi, zbog troškova ili sličnih razloga poslednjih godina su od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi u Evropi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava, navodi se u saopštenju.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Krema za bore
Krema za bore “iz kuhinje”

  Napravite sami kremu za bore sa želatinom, koji ima "zatežujuće" dejstvo. Želatin ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski...

Close